COMMUNICATIE & NLP
De definitie van communicatie luidt: bedoeld of onbedoeld (bewust of onbewust) een bepaalde boodschap overbrengen op iemand anders. Deze boodschap bevat informatie, die bestaat uit gedachten, gevoelens en/of gedrag. Op verschillende manieren kun je je boodschap overbrengen.
Voorbeelden van communicatievormen zijn:
Mimiek, lichamelijk contact, oogcontact, melodie, intonatie, voorwerpen, foto’s tekeningen, spraak en gebaren. Mijn wijze van begeleiding is erop gericht met behulp van technieken uit de NLP om bewust te worden van de wijze waarop jij verbaal en non-verbaal communiceert, waarin je vastloopt en hoe je daarmee omgaat.

ADEMWERK & REBIRTHING 
Intensief en verbonden ademen werkt diep door op verschillende lagen van ons functioneren. Op fysiek niveau ontstaat er diepe ontspanning. Op mentaal niveau word je je bewust van de stroom van gedachten zonder je hiermee te identificeren. Op emotioneel niveau kunnen vastzittende emoties losgelaten worden. En op spiritueel niveau ontdek je dat je zoveel meer bent dan je weet.
De door ons aangeleerde wijze van reageren op pijn en stress leeft nog steeds voort in ons hedendaagse volwassen leven. We houden nog steeds onze adem in als we niet willen voelen, met alle gevolgen van dien. Totdat we besluiten iets aan de ademhaling te gaan doen.

Rebirthing draait het hele verhaal om. Door bewust verbonden te ademen zonder onderbrekingen wordt de adem weer vrijgemaakt. Je kunt jezelf de ruimte geven om onverwerkte emoties, ervaringen en herinneringen te verwerken en vrij te laten.
Daarna kun je verder aan de slag en met behulp van andere begeleidingstechnieken bewuster, veerkrachtiger en doelgerichter in het leven staan.

BIO-ENERGETICA
Net zoals de andere lichaamsgerichte therapieën gaat “bio-energetica” uit van de eenheid van lichaam en geest. Volgens de theorie van bio-energetica worden negatieve levenservaringen in de vorm van spierspanning ‘opgeslagen’ in het lichaam.
Deze spanningen kunnen geblokkeerd raken in diverse plaatsen in het lichaam. Uiteindelijk leiden de spanningen tot een negatief lichaamsgevoel, minder beweeglijkheid, een moeizame ademhaling en een verstoorde lichamelijke energiestroom.
Ook kunnen er spanningen in het lichaam en in sociale relaties ontstaan, en kan de stemming, vitaliteit, levenslust en het zelfvertrouwen negatief worden beïnvloed.
Bio-energetica is één van de vormen van energetisch lichaamswerk waarbij door middel van oefeningen - ademhaling, geluid en beweging - contact wordt gemaakt met spanning in het lichaam. Bio-energetische oefeningen hebben als doel om je lichaamshouding weer in balans te brengen en om je natuurlijke levensenergie te laten stromen.

Voice Dialoge, in gesprek met delen van je zelfVOICE DIALOGUE
Voice dialogue is een methode om in dialoog te komen met je innerlijke kwaliteiten. Deze behoren toe aan de verschillende delen van je persoonlijkheid: jouw ikken! Zij hebben ieder hun eigen manier van denken, voelen, gedrag en waarneming.
Vaak identificeer je je met één of meer deelpersoonlijkheden, waarmee je vaak onbewust hebt leren leven, terwijl andere delen van je tevergeefs hun stem proberen te laten horen.
Ik nodig je uit om jouw verschillende ‘ikken’ vrijuit te laten spreken. Vrijuit wil zeggen zonder tussenkomst van het ego, dat zich meestal met de kritische deelpersoonlijkheden zoals de ‘controleur’ en de ‘interne criticus’ identificeert.
Eenmaal aan het woord blijken de delen graag te willen spreken en heel wat te vertellen te hebben op hun eigen specifieke wijze.
Hiermee krijg je meer inzicht in wie je bent en wat je blokkeert. Zo ontstaat er meer balans in je dagelijks leven.

INNERLIJK KIND WERK
Het begrip ‘innerlijk kind’ staat voor oude onverwerkte ervaringen uit de kindertijd, toen we nog totaal afhankelijk waren van onze opvoeders. Die onverwerkte ervaringen hebben zich gaandeweg als spanningen vastgezet in lichaam, geest en daarmee ook in gedrag.
Een stukje kind in ons blijft in de symptomen van shock en schaamte steken en groeit niet verder mee. Het zijn beschadigingen die kunnen uitgroeien tot allerlei klachten. Hoe klein we ook waren, we ontwikkelden een negatieve overtuiging, zoals: ‘Ik mag er niet zijn’, ‘Ik ben niet goed zoals ik ben’, ‘Ik moet het alleen doen’, ‘Ik moet het verdienen’, ‘Ik ben niet om van te houden’. Hoe volwassen we nu ook denken te zijn, die achtergebleven stukjes kind in ons draaien nog altijd hun verhaaltje van toen af. Zo lijken onze oude overtuigingen dan ook tot op de dag van vandaag echt waar te zijn. Door bewustwording, verwerking en een positieve overtuiging aan te gaan, kun je je verleden verder loslaten en meer gaan genieten in je dagelijkse leven.

REGRESSIE & REÏNCARNATIE
Regressie betekent: Terug in de tijd. En ieder probleem is ergens ‘terug in de tijd’ begonnen, heeft een oorsprong, een begin. Dit begin kan liggen in een situatie zes maanden geleden, in je jeugd, in de prenatale fase, het geboorteproces of zelfs nog eerder. De oorsprong kan zelfs liggen in een vorig leven waardoor regressietherapie zich verdiept tot reïncarnatietherapie. Met reïncarnatie-therapie is het mogelijk je vorige levens te herinneren. Niet iedereen zal zover terug hoeven gaan, maar het kan wel. Door middel van een geleide visualisatie en/of verdiepend ademwerk leid ik je naar de vastgezette emoties en/of overtuigingen die vaak onbewust blokkerend zijn. Verwerking en bewustwording zijn dan nodig waardoor je je vrijmaakt van de belemmering. Hierdoor kun je nieuwe keuzes maken en dit gaan toepassen in je dagelijks leven.

SOUL RETRIEVAL
Een facet uit het sjamanisme waar ik mee werk is soul retrieval. Soul retrieval is letterlijk het herstellen van de heelheid van de ziel. Door allerlei oorzaken kan je een deel van de ziel verliezen. Dit wordt soul loss genoemd. De oorzaken kunnen zijn:het verlies van een geliefd persoon, een schokkende gebeurtenis, een auto-ongeluk, bijna-doodervaringen,of een manier van leven die niet in overeenstemming is met je levensdoel,of gebeurtenissen die nog voortkomen uit een vorig leven. Mensen met zielsverlies hebben de neiging om uitspraken te doen als: “Ik voel me niet helemaal aanwezig (in het heden)”, “Ik voel me verloren of ik voel dat een deel van mij ontbreekt”, en het voelt alsof ik voortdurend op zoek ben naar iets, maar ik weet niet wat. In het sjamanisme gaat de sjamaan op zoek naar het verloren zieledeel, maar bij deze vorm van begeleiding doe je dat zelf. Je gaat middels een begeleide visualisatie zelf ‘op reis’ om jouw verloren deel/of kwaliteit terug te halen. Je leert om er weer bewust voeling mee te krijgen en te re-integreren in jouw leven.

MINDFULNESS
Mindfulness leert je o.a. door (geleide) visualisaties je aandacht bewust op het hier en nu te focussen zonder je te verliezen in de dagelijkse hectiek. Hierdoor kun je effectiever functioneren, maar vooral om je prettiger te voelen met wie je bent, wat je wilt en wat je kan. Het helpt je om meer in balans te zijn en van hieruit te handelen. Ik leer je jouw gedachtestroom beter te sturen, je beter bewust te zijn van de situatie zonder allerlei afleidende gedachten zoals: “Zeg ik het wel goed”, “Wat zal ie van me vinden” of “Het zal toch wel op niks uitlopen”. Je reageert meer vanuit rust dan vanuit emotie. Je ervaart minder stress en je kunt meer vanuit ontspanning leven en werken.